Честит Трети Март!

Написана от
(0 гласа)

Изминаха 143 години от деня, в който се тури край на тъмното време в нашата история. Днес местата на памет безмълвно нашепват за героизма и себеотдадеността на знайните и незнайните българи, осъдени на свободата.

В знак на преклонение пред паметта на онези личности, заели достойно място в българската история, ученици от ЧОУ „Мария Монтесори“ – Добрич заедно със своите учители – г-жа Павлета Желязкова, г-жа Магдалена Трифонова и г-н Валентин Генов, сътвориха с белите нишки на надеждата и с червените нишки на извоюваната свобода автентична мартеница на историята.

Преплитайки легендарното с обективното, децата разказаха за червено-белите символи в историята и за емоционалния контраст в историческата памет. Както белият цвят вещае красота и щастие, така и свободата на отечеството е свята и изпълнена с гордост. Както червеният цвят предвещава страдание, но и порив за живот, така и напоената българска земя с кръвта на загиналите български юнаци пази в наранената си гръд подвига на саможертвената смърт в името на свободата.

Нека днес гордо да развеем българското знаме и дълбок поклон да сторим пред героите на България!

ЧОУ

гр. Добрич, 9300 ул. "България" №3 тел. 058 655 635 choumontessori@gmail.com

montessori-dobrich.eu/