Постъпване в първи клас

Написана от
(0 гласа)
Преходът от детска градина към училище поставя нови задачи в развитието на детето и предизвикателства за неговото семейство. Промяната често буди в родителя притеснение относно адаптацията на детето към новите условия и взаимоотношения.
Екипът на ЧОУ „Мария Монтесори” подхожда с изключителна грижа към развитието на всяко дете - неговото обучение, социално и емоционално развитие. Това ни мотивира целенасочено да изграждаме сигурна и подкрепяща среда както за децата, така и за родителите.
Най-важно за детското образование е събуждане на любопитство, откривателство и „разсъждаващ ум”!
Подготвената среда в Монтесори педагогиката е от изключително значение. Освен общообразователната подготовка децата в ЧОУ „Мария Монтесори” получават наситен сензитивен и преживелищен опит, който развива техните възприятия, концентрация, внимание.
Значителна част от принципите на Монтесори педагогиката в тази възраст целят подготовка на детето за успешна адаптация в обществото. Специално разработени уроци развиват лидерските умения на децата, уменията на комуникация и самоконтрол.
В духа на разбирането ни за ценността на семейството и желанието ни да бъдем в подкрепа на родителите, екипът ни оказва професионална психологична подкрепа на семействата на децата, организира обучения с цел повишаване на уменията и знанията на родителите в областта на детското развитие.
Знанието може да се овладее най-добре, когато има желание да се учи!
ЧОУ

гр. Добрич, 9300 ул. "България" №3 тел. 058 655 635 choumontessori@gmail.com

montessori-dobrich.eu/