ЧОУ "Мария Монтесори" вече е иновативно училище

Написана от
(0 гласа)

Щастливи сме да обявим, че ЧОУ "Мария Монтесори" е едно от училищата в одобрения списък на иновативните училища за учебната 2020/2021 година.

Защо това е важно? Иновацията, която училището е предвидило е изключително мащабна. От нея ще се възползват децата и от начален, и от прогимназиален етап.

В начален етап се въвежда т.нар. единна образователна територия. Това изключително много се доближава до идеята заложена в Монтесори метода, а именно смесените групи. Смесените групи развиват социалните умения на децата. Учениците от първи и втори клас ще бъдат заедно в часовете по Музика, Изобразително изкуство, Технологии и предприемачество и Физическо възпитание и спорт. Продължаваме с въвеждането на изучаването на социално-емоционални компетентности, като за целта въвеждаме нов предмет „Готови за живота“.

Промените, които въвеждаме в прогимназиален етап са важни за всяко дете и родител, които търсят възможно най-добрата подготовка за НВО-та в края на 7 клас.
Учениците от шести и седми клас ще бъдат разделяни на т.нар. образователни писти, което ще позволи индивидуален подход към учениците – напредналите ще могат да надграждат учебния материал, а учениците от групите за подкрепа ще имат възможност да наваксат и компенсират възможни образователни дефицити.

Предвидена е и програма „Израстваме заЕдно“, в която са планирани съвместни събития за деца, учители и родители под формата на разновъзрастови обучения, дискусии и работилници с цел повишаване на социално-емоционалните компетентности и постигане на оптимален емоционален климат в училище.

Щастливи сме, защото знаем, че ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ, най-вече за децата.

ЧОУ

гр. Добрич, 9300 ул. "България" №3 тел. 058 655 635 choumontessori@gmail.com

montessori-dobrich.eu/