Израстваме заедно

Въпроси и отговори

Частно основно училище "Мария Монтесори" е открито със заповед на Министъра на Образованието от 12.07.2018 г. и Удостоверение №222 на Министерството на Образованието от 13.07.2018 г.

Всяко дете с българско гражданство от предучилищна възраст до 7 клас може да кандидатства и да бъде прието за обучение в ЧОУ "Мария Монтесори".

Редовната годишна такса в Частно основно училище "Мария Монтесори" е 3800 лв.

Има, обаче, различни обстоятелства, в които детето може да учи с от 25% до 100% отстъпка. За по-повече подробности, моля, свържете се с нас на телефон 058 655 635 или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Да. ЧОУ "Мария Монтесори" ще има възможността да предостави на 20% от учениците си безплатно обучение. В начален и прогимназиален етап има различни критерии, по които комисия определя тези 20%. Решението на комисията важи за една учебна година.

Всеки клас в Частно основно училище "Мария Монтесори" може да се състои от минимум 4 и максимум 12 ученика.

Да. Както във всяко друго училище, приемаме ученици целогодишно. Родител подава заявление. При условие, че в наша паралелка има свободно място, провеждаме общ разговор и писмен тест. В случай, че ученикът е приет при нас, издаваме на изпращащото училище служебна бележка, а те от своя страна издават удостоверение за преместване.

Да. Частно основно училище "Мария Монтесори" ползва услугите на ресторант "Албена", който се помещава в същата сграда. Начален етап ползват купони на стойност 2,80 лв., а прогимназиален етап ползват карти за отстъпка от 15% от цената на всички основни ястия.