Гостуване на учители от ЧОУ "М. Монтесори" в НУ "Христо Ботев" по НП "Иновации в действие"

Написана от
(0 гласа)
В ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен гостувахме учители и ученици от три училища в България по НП „Иновации в действие“ – ЧОУ „Мария Монтесори“ – гр. Добрич, ОУ „Цанко Церковски“ – с. Средище и ОУ „Димчо Дебелянов“ – с. Говедарци.
 
Бяхме посрещнати по стар български обичай с пита и шарена сол ат домакините, и танцьорите от Детско-юношески танцов състав „Нашенчета“.
Гост на събитието беше и Генадий Гешев – Директор на ЦРД – Плевен, с чиято институция училището от години е в тясно сътрудничество при организирането и провеждането на съвместни мероприятия.
 
Цветелин Горанов – директор на ИНУ „Христо Ботев“ представи чрез презентация дейността на институцията, изградените традиции, добрите иновативни практики и резултатите от тях.
 
Програмата продължи с изпълнение балерина от 2 клас, Вокална група „Ботевци пеят“ и ученици от 4 клас, които разказваха за своя патрон и представиха слизането му на Козлодуйския бряг.
 
Срещата протече с представяне на Програмата за патриотично възпитание, която е иновацията на ИНУ „Христо Ботев“, както и на добри практики в обучението и възпитанието на малките ученици. Гостите разгледаха материалната база, обсъдиха прилаганите методи в обучението и креативния подход за постигането им.
 
Програмата цели, чрез осъществяване на мобилност между училищата, мултиплициране на добрите иновативни практики, споделяне на резултати, в които участниците се учат взаимно и генерират нови идеи и продукти.
Във връзка със същността на иновацията на ИНУ „Христо Ботев“, а именно патриотичното възпитание на учениците, гостите имаха възможност да посетят емблематични за град Плевен обекти, от които Панорама „Плевенска епопея – 1877“ и атрактивната Творителница „О`Писменехъ“, да видят Къща – музей „Цар Освободител Александър II“ и Параклис – мавзолей „Св. Георги Победоносец“ – символ на града.