Благотворителен бал "1000 жерава" в подкрепа на Детската онкология във Варна и фондация „Искам бебе“

Написана от Анита Иванова
(1 глас)
Благотворителен бал Благотворителен бал

Първото издание на благотворителен бал „1000 жерава“ проведоха Частно основно училище „Мария Монтесори“ и Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество  „Райко Цончев“.

 Впечатлени от  легендата за малкото японско момиче Садако,  гимназистките Божидара и Веси от IX „в“ клас вдъхновиха своите връстници да изработят 1000 жерава.

Да направиш добро, да дариш, да помогнеш това са най-висшите прояви на човечност. В това са вярвали и нашите предшественици, в това е бил убеден и Райко Цончев, когато преди 115 години на  Петровден е направил първата копка за построяването на училище.

„Ние също силно вярваме във всяка кауза, и добро намерение. А когато те идват от децата ни, ние сме длъжни да ги подкрепим. Доброто става „заразно“ и направиш ли някого щастлив, самият ти започваш да се чувстваш по същия начин“, сподели директорът на двете училища г-жа Надежда Иванова.

Няколко години вече малките ученици от ЧОУ „Мария Монтесори“ подкрепят  Фондация „Искам бебе“. Щастливи и развълнувани са, че отново могат да помогнат на бял свят да се появи още едно прекрасно малко човече, което да осмисли живота на някое семейство.

Самата д-р Мария Монтесори изгражда своята методика с вярата, че възрастните трябва да учат детето на онова, което е добро, така че присъствието на това доброто да оставя все по-малко място за лошото в нашия свят.

Специални гости на тържеството бяха доц. д-р Милена Белчева от Клиниката по детска клинична онкология и хематология към УМБАЛ „Св Марина“ и Мария Георгиева – координатор на фондация „Искам бебе“ за гр. Добрич.

Събраните средства от благотворителното събитие в размер на 7100 лв. бяха поделени по равно в подкрепа на двете каузи. Благодарим на всички, които отвориха сърцата си за доброто.