В Районен съд – Добрич днес отбелязаха ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ чрез Образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратура“.

Предметът е част от иновацията на училището, одобрена от МОН.

Първи урок от новия ни предмет "Готови за Живота", част от иновацията на нашето училище. Новият предмет се води на единна образователна територия за първи и втори клас.

Децата от първи и втори клас ни поздравяват с рисунките си.

Независимостта на България е провъзгласена с Манифест на 22 септември 1908 г., който цар Фердинанд І прочита в двора на църквата "Св. 40 мъченици" в старопрестолния град Търново.

Днес Монтесори общността празнува 150 години от рождението на Д-р Мария Монтесори!

В живота на Църквата всеки съботен ден е ден за възпоминание на покойниците. Днес имаме още един повод да влезем в храма. На този ден в Карлово се ражда Васил Левски. Нека го споменем в молитвите си, за да го впишем в кръга на нашия живот. Защото всеки помен е спомняне. И така вече 183 години…

Щастливи сме да обявим, че ЧОУ "Мария Монтесори" е едно от училищата в одобрения списък на иновативните училища за учебната 2020/2021 година.

Дистанционното обучение в ЧОУ "Мария Монтесори" не попречи на ученици и учители да продължат да правят това, което се случваше и при присъствено обучение.
Десетки презентации от ученици се проведоха онлайн. Част от тях ви представяме днес. Това е само доказателство, че дистанционното обучение не е пречка да продължаваме да се развиваме.

В ЧОУ "Мария Монтесори" работим усилено в посока развиване на социално-емоционална интелигентност у децата.
Важно е децата ни да бъдат подготвени не само академично, но и за живота им на възрастни.
Щастливи сме, че през предстоящата учебна година са предвидени много срещи, отново с деца и родители, на които всички ние заЕдно да учим повече за себе си, повече за другите и най-важното: как да взаимодействаме помежду си по възможно най-добрия начин. Защото емоционалното състояние на децата определя дори академичното им представяне.

Стартира рубриката ни "Монтесори в училище".
В нея нашият психолог и Монтесори специалист Албена Бонева ще ни представя различни Монтесори материали подходящи за различни възрастови групи.
Монтесори материалите са така създадени, че да подпомагат ефективно процеса на учене, събуждайки любопитството и желанието за познание.
В настоящото видео Албена представя Монтесори материала "Дъска за събиране", който подготвя детето за усвояване на действието събиране. Нагледно се демонстрира връзката между количество и числа.

Преходът от детска градина към училище поставя нови задачи в развитието на детето и предизвикателства за неговото семейство. Промяната често буди в родителя притеснение относно адаптацията на детето към новите условия и взаимоотношения.

За нас е чест и удоволствие да работим с такива родители! Благодарим за подкрепата!

Децата от ЧОУ "Мария Монтесори" се срещнаха с бъдещата първа жена космонавт на България, Татяна Иванова.

Нека спомняме достойните дела на тези, които съхраниха живо българското самосъзнание, нека следваме примера им и завещаем на идните поколения вяра и упование в съзидателните сили на познанието.

ЧОУ “Мария Монтесори“ гр. Добрич се включи в отбелязването на международния ден за борба със затлъстяването.

ЧОУ "Мария Монтесори" е едно от 45-те училища в България, които бяха поканени на Международния ден на готвача, който се състоя на 21 октомври (понеделник) от 10:00 часа в Музейко. Събитието е част от инициативата на Нестле "По-здрави деца", в която училището се включва за втора поредна година.

Петя Петрова - представител на ЧОУ "Мария Монтесори", говори за практиките, които ВЕЧЕ се прилагат в начален етап в часовете по "Социално-емоционално изучаване" на Национална конференция за развитието на емоционална интелигентност и социални умения на българските деца.

Събитието бе посветено на вредите от консумацията на популярни безалкохолни напитки.

Честит международен ден на музиката!

 Честит Европейски ден на езиците!

 Днес се проведе спортният празник на училището. 

Днес ЧОУ "Мария Монтесори" празнува първият си рожден ден.

Днес, на този светъл празник, отново бяхме всички заЕдно - както винаги! Рамо до рамо - деца, родители, учители! Благодарим на нашите прекрасни деца, че минаха по площада с вдигнати гордо глави!

Днес, 15 май, вдъхновени от инициативата на световноизвестния шеф Джейми Оливър "Food revolution day" - образоване на децата относно качествата на храната - в ЧОУ "Мария Монтесори" учениците си приготвиха по един малък бургер. Нарекохме го "Монтесори" бургер:) Не беше случаен изборът на храна, която да приготвим.

Благодарим на всички деца и родители, които присъстваха на открития урок вчера. Всички се запознаха с маниера на работа на учителите в ЧОУ „Мария Монтесори“, видяха класната стая на бъдещите първолаци и се запознаха с ръководството на училището.

Въпросите, които бяха коментирани са следните:

Календар

« януари 2021 »
Пн Чт Ср Вт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31