Третият брой на вестник „Слово и памет“ учениците на ЧОУ „Мария Монтесори“ са посветили изцяло на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово.

Рождество Христово е един от най-големите християнски празници. На Рождество честваме раждането на Божия Син – Иисус Христос. Евангелието, писано от Лука, гласи, че голямото събитие се е случило в град Витлеем, в провинцията Юдея. За всеки християнин Рождество Христово е един голям и много почитан празник. Интересен факт е, че Рождество Христово е един от двадесетте църковни празници в България.

&nbsp

Бъдете здрави и благословени! Нека мир и любов изпълва домовете ви!

Приятно четене.

 

Прочети още...

Ученици от ЧОУ "Мария Монтесори" издадоха първия брой на своя ученически вестник "Слово и памет".
Пускането на проекта неслучайно съвпада с бележитата дата 1 ноември, която всички свързваме с Деня на народните Будители. Вестникът е част от проекта за иновативно училище, който стартира тази учебна година. Под ръководството на г-жа Магдалена Трифонова като главен редактор, учениците успяха да създадат този свой пръв, общ продукт.
 
 

 

 

 

 

 

 

Със своя втори брой на вестник „Слово и памет“ учениците на ЧОУ „Мария Монтесори“ ви поздравяват с Деня на християнското семейство.

Семейството е първото училище на децата, където те приемат своите познания за света около себе си и за човешките ценности и добродетели, на които векове се е крепял българският народ. Семейството е социален модел на единство, отговорност и сътрудничество и до голяма степен този модел стана водещ в живота на нашето училище. За нас е важно да възпитаваме децата в благочестие и чистота на нравите. А често отговорите на значими житейски въпроси откриваме в художествените текстове на български и чужди писатели. Ето защо в нашия вестник „Слово и памет“ съвсем логично намери място и годишнината от рождението на Йордан Йовков, който е роден на днешния 21 ноември 1880 г. и чието творчество е художествено внушение на човешките добродетели.

 

Бъдете здрави и благочестиви, пазете семейните и училищните ценности!